Visie

Visie

BSO DE ZEEKRAAI creëert een warme, open sfeer waarin kinderen zich veilig voelen en van daaruit de omgeving en hun eigen mogelijkheden gaan verkennen. Daarbij is de natuurbeleving erg belangrijk.

Op onze BSO DE ZEEKRAAI sta je dichtbij de processen van de natuur en beleef je deze ook echt. Zo beleef je dat het seizoen verloopt van lente naar winter en van zaaien naar oogsten. Zodat je daardoor in de gaten krijgt en leert dat dingen niet kant en klaar zijn, maar dingen ontstaan en groeien.

De Yurt is door zijn omhulling is een rustplek. Je kunt de onrustige energie van de dag kwijt en je laadt je weer op met nieuwe energie. Je maakt je hoofd leeg en komt tot rust.

Vaardigheden aanleren en deze creatief gebruiken zien we praktisch terug in het knutselen, maar ook in het creatieve denken. Zo leer je om tot oplossingen te komen in diverse situaties. Lukt de ene weg niet, dan proberen we een andere weg.

Ook  zoeken we naar woorden die aangeven wat er speelt. Zo heb je “stil” samen spelen en “ieder apart” samen spelen. Positiviteit en vooral kijken naar wat er goed gaat staan voorop.

De activiteiten die aangeboden worden zijn gerelateerd aan de seizoenen. Maar ook aan de vragen en belangstelling van de kinderen. Zo onderzochten we hoe je pindakaas maakt en bouwden we knikkerbanen van kringloopblokken en sticks. Om nog meer inzicht te krijgen maakten we er één uit een boek. We vieren seizoensfeesten als Sinterklaas buiten in het bos of met alle papa's en mama’s het Michaëlsfeest. We trekken kaarsen met Kerst. En gaan er graag op uit naar de Gorsselse Hei of naar de Berkel in de vakanties of als een droge dag het toelaat.

Verder worden er biologische producten gegeten om ook de innerlijke mens aandacht te geven.