Wat doen wij

Wat doen wij

In de eerste plaats is de Yurt met de ruimte erom heen de basis.

Binnen is een variatie aan speelgoed in de bouwhoek, huishoek, spelletjeskast, knutselkast, loungebank, gymmat en, heel belangrijk, de echte paardenzadels met stokpaarden.

Buiten trekken de schommels en vooral de zandbak met waterpomp. Die zijn goed voor uren speelplezier. Van kastelen, bruggen en vijvers maken tot dierenhuizen.

Veel activiteiten zijn aan de seizoenen gerelateerd. Zo gaan we in de lente ontdekken wat er buiten groeit. En van alles wat we tegenkomen leren we langzaam hoe we het kunnen gebruiken. We maken graag soepjes van wortel en prei ,maar ook van zevenblad en brandnetel. Afgelopen jaar ontdekten we hoe we van weegbree zalfjes kunnen maken tegen de brandnetel prik. We maken vuur en leren hoe we met een zakmes moeten omgaan. We struinen door het bos en over de Gorsselse hei, dat is zeker in de vakanties zo en door de week als zich de mogelijkheid voordoet.

We vieren samen met de ouders het Michaëlsfeest. De kinderen vinden het heerlijk om hun ouders ook te betrekken bij deze plek. Het is een warm en gezellig feest. In de herfst wordt er langzaamaan meer binnen gespeeld en komen ook de knusse voorbereidingen voor Sint Maarten, Sinterklaas en Kerst. We besteden veel aandacht aan verhalen, liedjes, lichtjes maken, kaarsen trekken. Op de scholen en thuis wordt al uitgebreid Sinterklaas en Kerst gevierd. Dat doen wij niet. We brengen alleen de sfeer.

En dan verder ontstaan activiteiten uit activiteiten. Zo maakte een meisje van blokken uit de kringloopwinkel prachtige meubeltjes voor haar popjes. Dat gingen anderen ook doen. De mooie blokjes, sticks en ander knutselmateriaal gaven aanleiding voor de jongsten om dieren te maken en die te versieren. De oudsten gingen knikkerbanen maken met geluid of effecten. Dat gaf veel puzzel- en denkwerk.

Zo kan ook een vraag als 'hoe maak je pindakaas, hazelnootpasta of brood?' leiden tot een activiteit.

Foto's door Pleun gemaakt.

Foto's

Activiteiten
Er op uit
Feest
Knutselen
Natuur
Sfeer
Spel
Yurt